Liječenje

Liječenje

Ovo je pojam koji je zabranjeno koristiti izvan sajtova zvaničnih pripadnika medicinskog establišmenta, ali, kako ja ne nudim da nekoga liječim, mislim da mogu da ga koristim kako bih pokušao objasniti da za postizanje dobrog zdravstvenog stanja, u opće nije potrebno opsjedati domove zdravlja i ljekarne.

Liječenje je, u suštini, vrlo jednostavno i lako. Kada bi ljudi to shvatili, bio bi to krah kompletnog zdravstvenog sistema a i ja bih ostao bez posla iako samo prodajem dijetetske suplemente. Ali, bio bi to i krah prehrambene industrije koja, zajedno sa farmaceutskom industrijom, prodaje bolest i živi od podizanja Seratonina, hormona sreće, plasirajući, uglavnom, šećere i teške, zasićene masnoće na tržište.

Ima nas puno koji nudimo dijeteske suplemente, ali većina nas je samo „zrcalna slika“ farmaceutske industrije, najčešće kontrolirana od te iste industrije, pa ako ne uzmete tzv „lijek iz apoteke“, uzeti ćete dijetetski suplement i „Oni“ opet zarađuju. Čak i naturopate, koji se deklariraju kao opozicija zvaničnoj medicini, najčešće nisu ništa drugo do ti isti ljekari i farmaceuti samo s druge strane ogledala (zrcala).

Liječenje je jednostavno jer se svodi na povratak načinima prehrane od prije više desetljeća godina. Naravno, ako je organizam zagađen suvremenom ishranom, treba mu pomoći da se toga riješi, da se očisti, ali, to ne podrazumijeva da umjesto šake „lijekova“ iz apoteke uzme šaku dijetetskih suplemenata iz te iste apoteke ili nekog drugog „vitamin shopa“.

Početak svih početaka, svih čišćenja, svih detoksikacija je – ČIŠĆENJE DEBELOG CRIJEVA. Bez toga, sva ostala čišćenja mogu biti kontraproduktivna.

Ovo je izjavio (doktor zvanične medicine ali i naturopata) dr Šulc:

Osnovna greška koju činimo prilikom liječenja prirodnim putem, ne čisteći debelo crijevo, je ne shvaćanje da ćemo takvim postupkom nanijeti sebi veću štetu nego korist. Organizam će započeti s procesom fiziološkog čišćenja i izbacivanja otrova ali, jednostavno, neće imati gdje da ih izbacuje i otrovi će se ponovo reapsorbovati u tijelu i osoba će se osjećati sve gore i gore. Svi tjelesni sustavi, svi dijelovi tijela, su povezani informacijama koje preko krvotoka dolaze iz crijeva (uglavnom debelog crijeva).

Nakon toga se primjenjuje čišćenje jetre a time se nastavlja i čišćenje cijelog organizma. Istovremeno se prelazi na ishranu isključivo sirovom hranom – tzv: raw veganstvo, koje isključuje termički obrađenu hranu u potpunosti.

Ovo podrazumijeva da se koriste isključivo hladno cijeđena ulja, koja jedina sadrže esencijalne masne kiseline i vitamine. Tu je, prije svih, laneno ulje, potom maslinovo – ali uvijek uz dodatak malo lanenog i, relativno jeftino, suncokretovo hladno cijeđeno ulje sa puno vitamina E u sebi.

U slučaju da se već pojavio kakav zdravstveni problem, potrebno je organizam osposobiti da se izbori sa tim. Najčešće je u pitanju nedostatak Magnezija, koji je preduboko u zemlji i biljke u kojima se očekuje da ga ima, ne mogu ga povući kroz korijenski sustav i nema ga u redovnoj prehrani. Zato se Magnezij mora uzimati kao supliment a najbolje je u obliku Magnezijevog klorida heksahidrata, koji se može uzimati oralno ili transdermalno (preko kože kao tzv. „Magnezijevo ulje“).

Slijedeći suplement koji bi trebalo uzimati je vitamin C, posebno u rano proljeće kad postoji nedostatak tog vitamina, ali isključivo kao Natrijev askorbat, odnosno, njegov liposomalni oblik. Liposomalni Natrijev askorbat je kombinacija suncokretovog lecitina i Natrijevog askorbata, obrađenih i povezanih pod djelovanjem ultrazvuka. Ono što se prodaje u ljekarnama pod nazivom „Vitamin C“ je šarena laža za naivne i sastoji se od askorbinske kiseline sa Ph ispod 3, što razara organizam jer vadi Kalcij iz kostiju kako bi se stabilizirala neophodna blaga lužnatost organizma.

Vitamin D možemo u dovoljnim količinama sintetizirati izlažući se suncu, a vitamin E ćemo uzeti kroz hladno cijeđeno ulje suncokreta. U slučajevima autoimunih bolesti, dobro bi bilo uzeti još neki veći kompleks vitamina B kao što su B50 ili B100.

To je, otprilike sve što se tiče „uzimanja“, a preporuke za uzimanjem veće količine suplemenata su samo marketinške priče zarad stjecanja profita – u stvari, druga strana farmacije.