“Kako sam pobijedila rak”

Lorin Day - "Kako sam pobijedila rak"

Dr Lorraine Day, žena koja je svoj rak dojke sama izlječila napisala je knjigu: “Kako sam pobijedila rak”.

Ovo je jedno od iskustava među mnogima koji su izlječili rak a tim je vrednije jer dolazi od lječnice zvanične medicine. Odnosi se na terapiju protiv svih bolesti a ne samo na Rak i mislim da najbolje prikazuje svrhu postavljanja sajta.

“Ja sam doktor Lorin Dej i ovdje ćemo govoriti o zdravstvenim smetnjama. Doktor sam medicine. Petnaest godina sam radila  kao predavač  na medicinskom koledžu  u San Francisku koji je u sklopu Univerziteta u Kaliforniji. U toj ustanovi bila  sam  profesor i prodekan u Odjeljenju  za ortopedske operacije.  U glavnoj gradskoj bolnici u San Francisku radila sam kao kirurg. Godine 1992. na grudima mi se pojavila  mala grudva za koju je kirurška biopsija pokazala da je maligna. Riječ je bila o raku dojke. Priču o mojoj bolesti koja je u jednom trenutku proglašena za neizlječivu,  detaljno sam opisala  u knjizi “Kako sam pobijedila rak”. Dovoljno je da vam ovdje kažem da sam odbila da idem na kemoterapiju, zračenje i operaciju dojke, a  to su bile terapije kojima su me učili tokom studija  medicine. Odbila sam takve terapije zbog njihovog  destruktivnog djelovanja na  imunosni sustav zato što je imunosni sustav jedini koji može da održi i sačuva organizam u dobrom zdravlju. Umjesto tih terapija odlučila sam da ozdravim pomoću prirodnih metoda,  putem plana u deset točaka koji je sasvim prirodan,  koji nema nikakvih neželjenih propratnih efekata i koji je potpuno besplatan osim troškova za hranu, a hranu i ovako – i onako moramo kupovati.

Iako se dogodilo da je moj rak dojke za manje od tri tjedna porastao od gromuljice do veličine grejpfruta, i iako sam osjećala strašnu bol, odbacila sam sve uobičajene terapije liječenja zbog njihovog opasnog, čak smrtonosnog ishoda koji nose sa sobom. 

Poslali su me kući da umrem i jedne noći nisu očekivali da ću tu noć preživjeti. Ali, živa sam i nemam rak, a prošlo je 12 godina od kako mi se prvi tumor pojavio u organizmu.

Od kako se tumor prvi put pojavio, stanje mi se pogoršavalo u naredne dvije godine sve dok nisam otkrila prirodni metod liječenja koji se sprovodi u deset točaka. Kada sam potpuno primjenila ovaj metod, sa stoprocentnom posvećenošću, bilo je potrebno samo osam mjeseci da tumor nestane i dodatnih 10 mjeseci da povratim životnu snagu, tako da sam poslije 18 meseci sasvim ozdravila. Tokom tog dugotrajnog iskustva, naučila sam kako se oporaviti od bukvalno svake bolesti, zato što ne samo da sam bolovala od raka, nego sam imala i neke ključne simptome parkinsonove bolesti, multipl skleroze i nekoliko drugih  poremećaja. Kako sam se oporavljala od raka, svi ovi simptomi su takođe nestajali. Tako sam shvatila da  je glavni  uzrok  svih naših oboljenja kršenje tih 10 osnovnih principa zdravlja koji  su stalno u funkciji u našem organizmu, kao što zakon gravitacije utječe na svako živo biće na Zemlji, bili mi svjesni tog zakona ili ne. Svi zdravstveni problemi ne padaju s neba niti se događaju sami od sebe, svi oni imaju svoj uzrok.

Klasična  medicina priznaje da  ne  poznaje uzroke mnogih bolesti, tako da sve što rade je zataškavnje simptoma lijekovima koji su u stvari opasne kemikalije. Lijekovi nikada ne izliječe bolest, štaviše, oni imaju negativno dejstvo i oštećuju druge organe u organizmu, čak i onda kada ništa ne čine da preokrenu vaše oboljenje ili poremećaj koji  imate.

Prvo uključite u svoj život “Plan u deset točaka”, pa tokom primjene istog, vi ćete sa svojim liječnikom, ako se odlučite  i za  liječnika,  shvatiti da  vam  lijekovi  u jednom trenutku više nisu potrebni.

Još nešto: Imate ustavno pravo i pravo  od Boga da liječite  sami sebe i da odlučite što je ispravno za vaš organizam ali, ako donesete takvu odluku, onda i odgovornost morate da preuzmete na sebe. Veliki dio u oporavljanju od bolesti igra preuzimanje  odgovornosti za vlastite postupke ali, to mora biti vaš osobni izbor.

U prirodi postoje zakoni:  fizički  i hemijski  zakoni, zakoni  o astronomiji i mnogi drugi u koje spadaju i zakoni o dobrom zdravlju. Nepokoravanje bilo kom  od tih zakona, bilo usljed  neznanja ili pobune protiv istih, povlači sa sobom posljedice. Ako se ne obazirete na zakon gravitacije i skočite sa visoke zgrade, vjerojatno ćete poginuti.  Ako  se  ne obazirete  na zakone fizike  i stanete pred  auto koji juri, vjerojatno ćete  poginuti. Ako se ne obazirete na zakone o zdravlju i prehrani i jedete onako kako vi želite umjesto onoga kako treba, vrlo je vjerojatno da ćete se razboljeti i umrijeti, i da će to umiranje biti bolno.

Prirodni zakoni su primjenjivi na svakog čovjeka i na svaki dio tijela.  Stoga  je  imperativ da shvatimo prirodne zakone o zdravlju i da živimo u granicama istih, što je jedini način da ostanemo zdravi i bez ikakve bolesti.

Šta onda čovjek treba uraditi da bi spriječio ili izlječio bolest? Odgovor koji se nameće je da treba prestati sa stvarima koje  su uzrok nastanka bolesti. Treba prestati sa konzumiranjem rafiniranog  šećera. Taj šećer se nalazi u tortama, kolačima, sladoledu, bombonama, gaziranim pićima i drugim slatkišima. Riječ je takođe, o šećeru koji se krije u svim obrađenim, kozerviranim namirnicama. Prirodni šećer koji se nalazi u cijelom prirodnom voću, jabukama, kruškama, bobicama, i drugom voću neće vam oštetiti zdravlje ako ih jedete u prirodnom, cjelovitom stanju.

Takođe, morate ostaviti sve mliječne proizvode kao što su mlijeko, sir, jogurt, sladoled i drugi, kao i da prestanete jesti masnoće u mesu, živini, ribama i da prestanete upotrebljavati masti i ulja za kuvanje (rafinirana ulja).

Nemojte jesti ni rafinirane namirnice  (kao što su  one iz prodavnice) zato što su masnoće i  ulja u  njima posebno štetni. Prestanite jesti svu rafiniranu hranu jer,  bukvalno,  svaka takva namirnica sadrži MSG i zaslađivač za obradu hrane, uz mnoge druge  štetne dodatke. 

Počnite jesti povrće i prirodnu hranu, to jest voće, povrće i žitarice u njihovom prirodnom obliku.

Počnite sa fizičkim vježbama,  čak i ako to podrazumijeva da samo hodate. To će pojačati krvotok i donijeti vašim stanicama kisik koji daje život i pomoći će da se izluče toksične materije iz svih organa. Počnite da pijete  najmanje 10 čaša vode dnevno – to je količina vode koju svakog dana izgubi vaš organizam  usljed samog procesa življenja.  Veću  količinu vode morate piti kada radite naporne poslove, kada ste pod stresom i tokom toplog vremena.

Prestanite piti alkohol, kavu, crni čaj i druge napitke koji sadrže kofein i tein, jer svi oni dehidriraju vaš organizam budući da je kofein diuretska supstanca, što znači da uzima više tekučine iz vašeg organizma u odnosu na količinu tekučine koju unosite tim napicima.

Izložite se obilju svježeg zraka i sunčevih zraka pošto su oboje  apsolutno neophodni za  zdrave  stanice u  svakom organu vašeg tijela. Oboje pojačavaju imunosni sustav i  pomažu eliminaciju toksina iz organizma.

Idite na  spavanje u pola deset uveče, najkasnije  u deset. To omogućava vašem tijelu da se odmori, regeneriše i popravi oštećene stanice.

Naučite kako da se izborite sa stresom, ali ne tako što ćete stiskati zube. Morate očuvati ispravan stav o životu, to jest, stav zahvalnosti. Budite zahvalni za ono što imate. Veoma je tačno da veselo srce djeluje kao lijek.

Ružno ponašanje,  bijes,  gunđanje,  sebičnost,  gorčina  – svi ti loši stavovi utječu da se stvaraju negativne kemikalije u organizmu koje za posljedicu imaju oboljenja svih vrsta.

Ovih 10 točaka sam upotrijebila da pobijedim rak koji je pretio mom životu. Te stavke djeluju odlično na svaku bolest bez izuzetka.”

– ispravna prehrana (uzimanje, voća, povrća i žitarica u njihovom prirodnom obliku)

– korištenje isključivo hladno ceđenih masnoća

– fizičko kretanje

– odgovarajuća količina vode

– izlaganje suncu

– svjež  zrak

– uzdržavanje od alkohola, kofeina, šećera, zasladivača i svih drugih  kemijskih  dodataka  u  vašoj  prehrani

– pravilno odmaranje  u pravo doba noći

– povjerenje u Boga

– zahvalnost i dobra volja koja podrazumijeva nesebičnost