Kolon čistač

Kolon čistač

  • Regulira rad debelog crijeva
  • Stabilizira rad jetre - Spriječava ili rješava pojavu hemoroida
  • Regulira prekomjernu težinu - Smanjuje apetit i potrebu za unosom viška hrane
  • Stimulira imunitet - Održava crijevnu floru (korisne bakterije u debelom crijevu)

 

KOLON ČISTAČ MORA BITI PRVI KORAK U BILO KOJOJ TERAPIJI ZA RIJEŠAVANJE ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

 

Debelo crijevo je ono što koči izlječenje. Ako se ne pročisti, otpadni produkti neće moći izaći iz tijela. Suštinski proces prilikom liječenja prirodnim putem je OBAVEZNO ČIŠĆENJE DEBELOG CRIJEVA od naslaga otrova, štetnih kemikalija i fekalnih materija nataloženih na kompletnu stijenku debelog crijeva tokom života. Obično se kaže: “Zdravo se hranim čitavog života i nema potrebe da čistim crijeva,“ a istina je sasvim drugačija. Pojedinci se naprosto zaprepaste i jednostavno rečeno, ne mogu da vjeruju šta izbacuju iz sebe prilikom procesa čišćenja crijeva. Jednostavno su zapanjeni  i u  nevjerici (riječ je o ljudima koji su bili ubjeđeni da nema nikakve potrebe za čišćenjem u njihovom slučaju). Ne postoji osoba koja nije radila čišćenje crijeva, da ima optimalno čista crijeva – jednostavno, ne postoji. Svaki zdrav čovjek treba da uradi čišćenje debelog crijeva bar jedanput u tri godine.

Svaku zdravstvenu terapiju, bilo da je u pitanju KANCER ili neka AUTOIMUNA bolest, trebalo bi započeti TOTALNIM ČIŠĆENJEM DEBELOG CRIJEVA

To najčešće podrazumijeva 3 do 5 dana bez uzimanja hrane, samo na vodi, juhama i sokovima, bilo od jabuke, ili na nekom drugom bistrom soku, uz dodatak “Kolon Čistača”.

Za one koji MISLE da to ne mogu sprovesti, postoje i manje rigorozni protokoli ali i manje djelotvorni, pa, prema tome i duže traje njihova primjena.

“Ako ne pročistite debelo crijevo, drugi organi ne mogu izbaciti otpadne proizvode.”

“Osnovna pogreška koju činimo prilikom liječenja prirodnim putem, ne čisteći debelo crijevo, je da ne shvatamo da ćemo takvim postupkom nanijeti sebi veću štetu nego korist. Organizam će započeti sa procesom fiziološkog čišćenja i izbacivanja otrova ali, jednostavno, neće imati gdje da ih izbacuje i otrovi će se ponovo reapsorbirati u tijelu i osoba će se osjećati sve gore i gore. Svi tjelesni sustavi su povezani informacijama koje dolaze iz crijeva preko krvotoka do svih dijelova tijela. Osoba će početi da misli „kako ove prirodne metode nisu efektivne i produktivne“.

Ovo su navodi dr Šulca, liječnika strogo opredjeljenog za prirodne metode liječenja. Liječenje prirodnim putem ne može se zasnivati  na otklanjanju simptoma, mora se otkriti uzrok svih uzroka. Čak i kad očistite naslage sa arterija, a ne pročistite debelo crijevo, one će se vratiti.

Upravo iz ovih razloga od vitalne je važnosti za liječenje da pročistimo debelo crijevo od toksina i ostatka stolice, najčešće tvrde kao guma, bez obzira koji zdravstveni problem imamo. Bukvalno rečeno, tijelo jednostavno „zna i osjeti“ da je njen „izduvni ventil“ – debelo crijevo, začepljeno zaostalom stolicom po kompletnom obimu. Kada se debelo crijevo očisti prirodnim metodama, dolazi do nevjerojatnog osjećaja… Tijelo počinje izbacivati i izlučivati toksine  na sve strane, jer jednostavno, „zna i osjeti“ da može.

– Čir na nozi neće zarasti ako se prvo ne očisti debelo crijevo. Tijelo ga je stvorilo kao vrstu drugog rektuma, da bi izbacilo otpadne produkte iz sebe. Izbijanje čireva na nogama iz kojih ističu velike količine gnoja i krvi, predstavljaju svojevrsni drugi rektum koje tijelo samo stvara u nemogućnosti da pravilno izbacuje otrove kroz debelo crijevo.

– Tumori takodje mogu nastati kao posljedica  pokušaja tijela da izbaci otrovne materije i produkte. Ponekad, ti vanjski kancerogeni tumori imaju rupice na svom vrhu iz kojih izlaze gnoj i krv. I koža ponekad pocrveni ili postane tamnije boje pa se otvori. Ovo je često uobičajena pojava jer će tijelo pokušati na sve načine izbaciti otrovne tvari iz sebe ako standardni kanali za izlučivanje nisu otvoreni.

 

Debelo crijevo je moguće očistiti i medicinskom metodom: “Hidro-kolon terapijom”, koja je vrlo efikasna, ali, može se reći i previše efikasna. Problem je što ne samo da čisti zaostalu stolicu sa stijenki debelog crijeva već čisti kompletnu crijevnu floru sa svim korisnim bakterijama koje ju čine. Nakon takvog čišćenja neophodna je duža primjena probiotika kako bi se povratila kvalitetna crijevna flora.

Kod čišćenja “Kolon Čistačem” taj problem ne postoji jer “Kolon Čistač” samo skida naslage stolice sa stijenki crijeva bez da izbacuje korisne bakterije, odnosno, ne kvari crijevnu floru.

 

POTPUNO ČIŠĆENJE DEBELOG CRIJEVA

9-dnevni program uz 5-dnevno uzimanje samo tekućine     (Bez hrane).

 

PRIPREMA (provodi se samo ako korisnik nema bar jednu redovnu stolicu dnevno): Prve i svake od sljedećih tri večeri uzeti dvije doze Magnezij klorida (pripremljene prema uputstvu za oralnu upotrbu MgCl) i jednu žlicu Kolon čistača, pomiješanog sa 3-4 dl destilirane vode. Umjesto destilirane vode, dobra zamjena je i prokuhana, demineralizirana voda za glačala. Smanjiti unos hrane 25 posto svaki od sljedećih tri dana, kako bi se bolje ušlo u dio potpunog gladovanja i obavezno piti 6-8 čaša vode (najbolje destilirane) dnevno. Nakon tri dana ući u “Glavnu terapiju”. U suštini, potrebno je postići jednu do dvije stolice dnevno i tek tada ući u “Glavnu terapiju”, čak ako to potraje i neki dan duže.

 

GLAVNA TERAPIJA Tijekom sljedećih dana, dok se crevo ne očisti, Kolon Čistač se uzima na svaka tri sata, jedna jušna žlica u velikoj čaši ili još bolje u teglici vode od 3-4 dl gdje se tretira kao u šejkeru i odmah popije u ukupnom unosu od 5 puta dnevno. Ako malo odstoji želatinizira i ne može se piti. Svake večeri, također, uzeti i jednu dozu magnezij klorida! Umjesto vode, može se koristiti i neki bistri sok: od jabuke, višnje i sl. a može i bistra juha od povrća ali, svakako bez povrća. Terapiju ste završili kad nakon četiri, pet dana (rijeđe više od toga) kroz nekoliko stolica izbacite kompletne naslage sa crijeva. Gotovo uvijek izlaze u dugačkim komadima – kao da se izbacuje samo crijevo.

 

Nakon kompletne terapije, kako bi se olakšao povratak na krutu hranu, prekida se post. Prvi dan krenuti sa povrćem, voćem, integralnim žitaricama i muslijima, a u večernjim satima, uzeti posljednju čašu Kolon Čistača i magnezij klorida i vi ste se maksimalno očistili! Nakon čišćenja, nastaviti svakodnevno uzimati po jednu žličicu Kolon čistača, pola sata prije ručka, ili prije doručka, zajedno sa Natrijevim askorbatom u prahu, radi bolje probave, podizanja imuniteta i održavanja redovnog crijevnog pražnjenja.

 

Neka iskustva su pokazala da čak i rješavanje problema Ascita (pojave vode u abdomenu zbog lošeg rada jetre) počinje baš totalnim čišćenjem debelog crijeva, a tek potom čišćenjem jetre. Ako mislite da niste dovoljno odlučni da sprovedete ovakvu dijetu, možete pokušati s produljenim uzimanjem “Kolon Čistača”’, od desetak dana, uz konzumiranje i nekih namirnica. Neka to budu manje količine voća, povrća, integralnih žitarica, graha, graška i drugih namirnica bogatih vlaknima. Svakako izbjegavati sve šećere, mlijeko i mliječne proizvode, meso, i nikako ne koristiti kavu i napitke s kofeinom, alkohol … Izbjegavajte sve ono što i inače treba izbjegavati ako želite povratiti zdravlje ili ostati zdravi.

Iako je čišćenje debelog crijeva primarna funkcija “Kolon Čistača”, postoji još nekoliko izuzeto važnih zdravstvenih učinaka njegovog korištenja.

Đumbir nije ovdje samo zbog okusa već pomaže u snižavanju razine kolesterola i stimulira pretvorbu kolesterola u žučne kiseline i potpomaže lučenje žuči. Ujedno, stimulira želučane enzime koji potpomažu probavu hrane i ubrzavaju metaboličke procese – olakšavaju mršavljenje. Ubrzani metabolizam podrazumijeva brže sagorijevanje kalorija – olakšano i brže mršavljenje. Poboljšava pokretljivost želuca što istovremeno smanjuje nadutost i zatvor.

 

             – Povlačenje vode iz mekih tkiva

Ne samo kad je u pitanju tako težak problem kao što je Ascit već i kod blažih oblika zadržavanja vode u organizmu, sa samo jednom do dvije male žličice Kolon Čistača u toku dana, uz redovitu i ispravnu prehranu, primjećuje se povlačenje vode iz mekih tkiva (noge… ruke …)

 

             – Opstipacija i (ili) proljev (dijareja)

Redovno unošenje Kolon Čistača od jedne ili dvije žličice tijekom dana, regulira stolicu, bilo da je u pitanju opstipacija ili dijareja (proljev) i to ne kao laksativ ili sredstvo protiv proljeva, već tako što u crijevu aktivira korisne bakterije i praktično regulira pravilan rad debelog crijeva. Ovo je rješenje na dug period, tj. trajno rješenje problema – izlječenje.

 

             – Podizanje imuniteta

Izreka koja kaže da “Zdravlje i bolest ulaze na usta”, odnosi se baš na rad debelog crijeva. Kompletan imunitet ovisi, prvenstveno, od rada debelog crijeva. Jetra, kao glavni čistač organizma, može pravilno funkcionirati samo ako ima čisto debelo crijevo, jer sve toksine koje očisti iz organizma, izbacuje u debelo crijevo, a upravo tu funkciju omogućuje “Кolon čistač”.

 

             – Reguliranje pretilosti (prekomjerne težine)

Redovnim uzimanjem “Кolon Čistača”, jedne male žličice, pola sata prije svakog jela, postiže se zavidan nivo sitosti i gubitak potrebe za prekomjernim unosom hrane. Sve one ‘skupe formule’, zvučnih imena, koje vam sa TV ekrana obećavaju reguliranje težine bez odricanja, nisu ništa drugo do ovaj, po cijeni, jeftini “Kolon Čistač”. Prah, koji stvara osjećaj sitosti i omogućuje vam da se lakše odreknete prekomjernih količina hrane za kojom i nemate pravu potrebu.

 

             – Normaliziranje dijabetesa i kolesterola

Ponovo ista priča – čisto debelo crijevo – put za čišćenje jetre i olakšan rad gušterače. Gušterača je ta koja je zadužena za lučenje većine enzima (posebno inzulina) u organizmu i kompletnu probavu – enzimi su život. Ne mogućnost pravilnog rada jetre može uzrokovati početak nestajanja gušterače, doslovno, da se “pojede”. To stanje može da promjeni i uravnoteži primjenom “Kolon Čistača” i automatski regulira probleme dijabetesa i kolesterola.

Uz natrij askorbat i magnezij klorid, “Kolon Čistač” treba biti prvi od suplemenata koje treba unijeti u organizam jer pomaže kod svih zdravstvenih problema, odnosno, treba biti prvi korak u njihovom riješavanju.

Ovdje u potpunosti vrijedi pravilo da – ne postoje ne izlječive bolesti već samo ne izlječivi pacijenti – pacijenti koji nisu spremni na promjene u životu – prije svaga na promjene u prehrani.