Kako naručiti?

Hrvatska: +385 (0)98 183 0959

a za više informacija isključivo na mail: zseatovic@gmail.com

Srbija: +381 (0)11 2310 488

a više informacija na +381 62 77 33 50 ili na dietfood@orion.rs

Aspartam

Ubojiti slatkišiDr Lorraine Day, žena koja je svoj rak dojke sama izlječila i o tome napisala knjigu: "Kako sam pobijedila rak".

Ovdje su njena saznanja o ASPARTAMU, još jednom od OTROVA odobrenih da se koriste u ljudskoj prehrani.

Sada da spomenemo i neutralne slatkiše. Oni se spominju pod nazivom "aspartam". Da li je ova sintetička zamjena za šećer otrov koji je odobrila vlada? Itekako. To je neurološki otrov koji lagano truje ljude širom svijeta, a vladino  ministarstvo  za  prehranu mu je  dalo "zeleno svjetlo".  Donald Ramsfeld je bio šef jedne od najvećih farmaceutskih korporacija u svijetu. Takođe je bio sekretar obrane u administraciji Džordža Buša.  U martu 1977. ta farmaceutska korporacija ga je zaposlila kod sebe.

U tekstu koji je poslao osoblju, rečeno je da će upotrijebiti sve svoje veze i učiniti sve  da neutralni zasladivač, to jest "aspartam", bude odobren za upotrebu. Godine 1981. upotrijebio je svoju polugu vlasti da dobije djelimično odobrenje vlade za upotrebu ovog vještačkog zaslađivača i pored protesta onih koji su branili interese kupaca zbog svih negativnih posljedica koje nanosi taj toksin.Istraživanja Odsjeka za prehranu su pokazala da su laboratorijski testovi te farmaceutske korporacije bili bezvrijedni, lažni i da su prikazivali netočne podatke. Izvještaj tog Odsjeka doveo je do istrage o pokušaju korporacije da obmane mjerodavne institucije koje se bave prehranom stanovništva. Ali, od tog vremena, odobrenje  ovog sintetičkog zasladivača nastavilo je  da se  proširuje  i danas se može pronaći u  7.000 namirnica, napitaka i lijekova koji se uobičajeno koriste.
Lorianne Day

Godine 1994. pokazalo se  da 94% tegoba  i poremećaja zdravlja,  na  koje se  stanovništvo  požalilo Odjeljenju za prehranu  i lijekove, dolazi  između  ostalog  i  usljed  ovog zasladivača.  Isti odsjek je  objavio listu od 92 simptoma koji ukazuju na trovanje "aspartamom". U te simptome spadaju i astma, rak  mozga, seksualna  disfunkcija, razdražljivost, drhtavica, problemi s vidom, višak kilograma, kroničan premor i smrt.
Usprkos svim  negativnim  posljedicama  po  zdravlje potrošača, broj  namirnica, napitaka i lijekova koji sadrže "aspartam" raste iz godine u godinu. U svojoj knjizi doktor Roberts je do najsitnijih detalja izložio  sve posljedice tog toksina po zdravlje ljudi.  Rasel Blejlok, međunarodno priznat kirurg, podržava Robertsov rad. On je autor knjige o eksido toksinima i njihovom  ukusu koji ubija. U mnogim izvještajima koje je sprovela vlada, zdravstveni radnici, i u neovisnim izvještajima, nalazi se obimna dokumentacija koja podupire njihove zaključke.

Daikido peperazin je proizvod u Americi koji je jedan  od nusprodukata metaboličkog  "aspartama".  Za njega  je ustanovljeno da izaziva tumor na mozgu, a utvrđeno je da se sam formira u napicima  koji sadrže "aspartam", a čuvaju se na temperaturi od oko 25 stupnjeva Celzija. Prirodno, oni koji su najpodložniji neurološkim problemima, koje može  da izazove "aspartam", su djeca, bebe, trudnice,  starije osobe i osobe koje pate od kroničnih oboljenja.
Pored toga, navodi doktor Roberts, "aspartam" uništava dijabetičare. Zdravstvene vlasti su unijele amandman na listu opasnih materija, tako da se "aspartam" ne navodi specifično kao  sadržaj na deklarajijama  namirnica. Neke  naljepnice navode da proizvod sadrži "fenol alanin", a to je jedna  od komponenti u  neutralnom  zaslađivaču "aspartamu". Na drugim naljepnicama stoji  naznaka da proizvod  sadrži aromu, prirodnu aromu, ili  vještačku aromu, što može biti indikacija da nije izričito naveden "aspartam".

Monsanto kompaniji je nedavno odobreno  da pušta u promet proizvod "neotem", novi vještački zasladivač koji je identičan aspartamu. Neotem ima dodatak jedne složene kemijske komponente  koja  se nalazi na listi najopasnijih kemijskih supstanci koje je  ustanovio Odsjek za ekološko zdravlje. I oni žele da mi to jedemo! Zašto???

Proizvodi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Anketa

Što vam se najmanje sviđa na stranici?