Dobrodošli, Gost
Molimo vas Prijava ili Registracija.    Izgubljena šifra?
Pravila

1. Pravila ovoga foruma vrijede za sve korisnike i moderatore, administratore. Nepoznavanje pravila nije isprika za njihovo kršenje.

2. Zabranjeno je korištenje prostačkih i uvredljivih nickova (korisničko ime). Zabranjeno je registriranje i korištenje više nickova (multinick) za jednu te istu fizičku osobu. Prekrišitelji će biti upozoreni i izbačeni s foruma.

3. Prije započinjanja teme, uvjerite se da istu ili sličnu temu netko već nije otvorio na forumu. Bez razloga duplirane teme će prema potrebi i bez objašnjenja biti brisane, ako moderatori tako odluče.

4. Naslovi tema moraju imati veze s temom koja se pokreće. Interpunkcijski znakovi umjesto naslova tema, nepotrebno ponavljanje interpunkcijskih znakova, prazni naslovi, uvredljivi naslovi i slično bit će mijenjani ili brisani ili će čitava tema (topic) biti brisana, ukoliko moderatori odluče da je to zaslužila. Također je zabranjeno kreiranje tema velikim slovima (velika slova karakteriziraju se u "internet" jeziku kao vikanje).

5. Pisanje postova VELIKIM SLOVIMA nije dozvoljeno i takvi će postovi biti izbrisani. Isticanje pojedinih dijelova unutar posta verzalom jest dozvoljeno, ali se savjetuje umjernost i korištenje mozga u takvim prilikama.

6. Od forumaša se očekuje da druge forumaše tretiraju s poštovanjem, bez vrijeđanja, psovanja i omalovažavanja. Postovi kojima je isključiva svrha vrijeđanje nekoga, posebice oni u kojima se koriste psovke bit će izbrisani, a forumaši koji opetovano krše pravila normalne komunikacije bit će opomenuti i na kraju izbačeni s foruma. Zabranjeno je vrijeđanje na rasnoj, spolnoj, vjerskoj, političkoj i bilo kojoj drugoj osnovi koja je uvredljiva za pojedinca ili grupe ljudi.

7. Zabranjeno je na forum pisati tuđe osobne podatke kao što su ime i prezime, JMBG, telefonski brojevi, e-mail, adrese stanovanja i slično. Postovi u kojima se objavljuju ovakvi podaci bit će brisani, a oni koji su ih objavili opomenuti ili odmah izbačeni s foruma, ovisno o težini prkršaja i diskrecijskoj procjeni moderatora.

8. Zabranjeno je na forumima objavljivati privatne poruke drugih forumaša i njihove mailove. Takvi postovi će se brisati, a ovisno o težini prekršaji korisnici koji su ih napravili bit će opomenuti ili izbačeni s foruma. Zabranjeno je u privatnim porukama vrijeđati, spemati i uznemiravati druge korisnike. Moderatori po prijavi mogu opomenuti, odnosno protjerati takve korisnike s foruma.

9. Reklamiranje usluga, web-stranica, prodaje ovoga i onoga je potpuno dozvoljeno ako se odnosi na proizvode koji su u domeni "sve je izlječivo" stranice, odnosno koji se tiču alternativnog načina liječenja. Nije dozvoljeno reklamiranje sličnih ili istih proizvoda koji se pominju na ovom sajtu, bez obzira ako nisu od istog proizvođača. Forumaši koji ovu široku slobodu budu kršili biti će ekspresno izbačeni s foruma a reklame obrisane. Cilj je da se na jednom mjestu nađe što više informacija o alternativnim terapijama i proizvodima, pod uslovom da to isto (ili slično) ne nudi i vlasnik sajta.

10. Netematsko i tematsko spamanje po forumima je zabranjeno. Namjerna opstrukcija rasprave postanjem besmislenih postova kojima je svrha uništiti diskusiju je također zabranjena i spada pod spamanje. Takvi će se postovi brisati, a ponovljeni prekršitelji izbacivati s foruma.

11. Slike pornografskog i nepriličnog sadržaja (što je neprilično određuju moderatori uporabom mozga) nisu dozvoljene na forumu. Postovi s ovakvim sadržajem bit će brisani, a korisnici koji su ih stavili na forum kažnjeni opomenom ili trajnom zabranom postanja.

12. Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno, kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Traženje pomoći za piratiziranje softvera, kao i pomaganje u tome, također nisu dozvoljeni. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma.

13. Ukoliko smatrate da vam je učinjena nepravda od strane moderatora ili se nekome dopušta previše ili premalo na forumu, smijete se žaliti moderatorima na forumu privatnom porukom. Imajte na umu da i moderatori također mogu biti kažnjeni i njihova riječ nije zadnja, ali nije mudro im se zamjerati…